Een fabrieksvloer die keihard is en tegen een stootje kan

Fabrieksvloer sterk & duurzaam

Uw machines op een vlakke en veilige ondergrond. Dat is waar u voor uw fabriek naar opzoek gaat. Daarna komen pas de vragen m.b.t. het uiterlijk van de vloer. Een fabrieksvloer ofwel industriële vloer moet aan bepaalde eisen voldoen. Een epoxy gietvloer biedt mogelijkheden toepassingsgericht rekening te houden met de specifieke eisen. Denk daarbij o.a. een ESD functie waarbij elektro statische energie via de vloer ontladen wordt. Het wegvloeien van deze ontlading gebeurd doordat de vloer speciaal vervaardigd wordt om antistatisch te zijn.  Maar ook de draagkracht en de stootvastheid van de vloer zijn van belang.

Belastbare vloer
Een belastbare vloer kenmerkt zich niet enkel aan de toplaag van de vloer. Ook de ondervloer en de constructieve eigenschappen van de vloer zijn van belang voor de Permanente belastingen. Dit omdat het gewicht van de vloer zelf ook invloed heeft voor de bouw-constructie. Simpel gezegd is er bij zware industriële belasting ook noodzaak rekening te houden met de verdeling van gewicht ten opzichte van de fundering. En zeker bij een verdiepingsvloer zijn de veiligheidseisen hoog. Een gietvloer geeft de mogelijkheid gericht rekening te houden met de eisen. Bovendien is een epoxy-vloer geen zware vloer waardoor de belasting op verdieping of ondervloer en fundering geen enorm gewicht met zich mee brengt.

Verdeling van gewicht en opvangen van impact en trillingen
Een epoxyvloer heeft een hoge dichtheid maar behoud een zekere mate van flexibiliteit waardoor het gewicht beter verdeeld, impact (slag of stoot) en druk maar ook trillingen beter opgevangen worden door de eigenschappen van de gietvloer. Maar wanneer er echt een bijzondere hardheid nodig is of bijvoorbeeld extreme blootstelling aan temperatuur plaatsvind, raden we aan om Ucrete te overwegen.

Gezien zowel de eisen als toepasbaarheid van een fabrieksvloer zeer specifiek zijn, willen we u met klem verzoeken contact op te nemen voor een adviesgesprek.
We bekijken samen met u wat de beste keuze is voor uw situatie en geven inzicht in de mogelijkheden.

De ESD gietvloeren (anti statisch) zijn met name geschikt voor:

  • Laboratoria
  • Werkplaatsen en productieruimtes
  • Operatiekamers
  • Magazijnen
 

De voordelen van een ESD gietvloeren (anti statisch):

  • Leverbaar in diverse kleuren
  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en gemakkelijk te reinigen
  • Naadloos en poriënvrij
  • Mechanisch als chemisch zwaar belastbaar
 
Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer