Voorkom problemen door elektrostatische spanning met de realisatie van een ESD vloer

ESD vloer voor uw bedrijf

ESD staat voor Electro Static Discharge (Link: Wiki EN) ofwel elektro statische ontlading. Heeft u in uw bedrijf, assemblage of productie-locatie met statische elektriciteit te maken? Dan bent u in veel gevallen genoodzaakt een oplossing te vinden. Ten eerste betreft het de vereiste, een oplossing m.b.t. de ontlading van deze spanning te vinden. Hiermee voorkomt u ook dat deze via apparatuur, medewerkers of de ruimte verplaatst. Een ESD giet vloer zorgt voor een statische ontlading. Het beperkt bovendien het verder opbouwen van de elektrostatische spanning. Netjes volgens de regels maar dus ook goed voor de veiligheid m.b.t. apparatuur en medewerkers.

Met een ESD giet vloer van New Brand Gietvloeren, zorgt u voor de meest optimale geleiding van opgebouwde statische elektriciteit. Een ESDvloer is op de eerste plaats een gietvloer. Welke speciaal gericht op het geleiden van de statische elektriciteit. Ten tweede is deze gietvloer volledig naadloos te realiseren en kunnen wij deze ook in bijna iedere gewenste kleur aanbrengen.

 

Veilig aan het werk met een duurzame ESD gietvloer

Een ESD gietvloer is een speciale gietvloer voor ruimtes, waarin ontlading van statische elektriciteit plaatsvind. Zonder maatregelen te treffen kan deze ontlading effect hebben op uw apparatuur. Maar is sommige gevallen ook indirect op medewerkers. Met de realisatie van een ESD vloer kunt u schade aan apparatuur voorkomen. New Brand Gietvloeren heeft voor u de geschikte oplossing beschikbaar. Met ons duurzame en antistatisch vloersysteem voorkomt u de genoemde schade. We kunnen daarbij voldoen aan uw specifieke wensen. Met een ESD gietvloer kiest u voor een veilige oplossing die bovendien jarenlang mee gaat.

Toepassing van een ESD gietvloer

Doordat elektriciteit door de grond (vloer) wordt geabsorbeerd en niet doorgegeven wordt aan de omgeving, voorkomt u een ongewenste spanningsopbouw. Het toepassen van een ESD gietvloer is een geschikte oplossing voor iedere ruimte waar elektronische apparatuur veelvuldig gebruikt wordt. Denk daarbij o.a. aan assemblage vloer, storingsgevoelige omgevingen, serverruimtes, datacenters, fabrieken en ruimtes met (digitale/elektronische) productielijnen. Door de Electro Static Discharge gietvloer vind een geleidelijke ontlading van de opgebouwde spanning plaats.

ESD gietvloer eisen

De eisen die gesteld worden aan een ESD gietvloer zijn bijzonder streng. New Brand Gietvloeren voldoet ruimschoots aan de eisen en normen m.b.t. de realisatie en het functioneren van ESD vloeren. Voorkom problemen en storingen veroorzaakt door statische elektriciteit met een ESD gietvloer van New Brand Gietvloeren.

ESD middels een basis van Epoxy

De basis van deze vloeren bestaat uit een Epoxy gietvloer vloersysteem. Epoxy gietvloeren hebben als voordeel dat ze duurzaam en sterk zijn. Een gietvloer kan bovendien op bijna iedere locatie en ondervloer worden gerealiseerd. We hebben de afgelopen jaren meerdere van deze gietvloeren gerealiseerd en hebben daarmee ook gebruikservaringen m.b.t. verschillende situaties.

Gratis, deskundig en vrijblijvend gietvloer advies

Wij adviseren u graag vrijblijvend en op maat over de mogelijkheden voor het realiseren van ESD vloeren op uw locatie(s).
Samen met u kijken we (indien gewenst op locatie) naar de toepasbaarheid van dit vloersysteem.  Ook zorgen we voor een juiste planning zodat uw werkzaamheden zo min mogelijk stil komen te liggen.

Vraag direct een offerte aan en laat u informeren over de mogelijkheden.
Lees ook over andere gietvloer-systemen en het oersterke UCRETE.

New Brand Gietvloeren hanteert duidelijke voorwaarden en garanties.
Deze zijn van toepassing op al onze vloersystemen. Geen kleine lettertjes maar duidelijk en volgens afspraak!

De ESD gietvloeren (anti statisch) zijn met name geschikt voor:

  • Laboratoria
  • Werkplaatsen en productieruimtes
  • Operatiekamers
  • Magazijnen
 
 

De voordelen van een ESD gietvloeren (anti statisch):

  • Leverbaar in diverse kleuren
  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en gemakkelijk te reinigen
  • Naadloos en poriënvrij
  • Mechanisch als chemisch zwaar belastbaar
 
Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer