Gietvloer kleuren

Gietvloer kleuren zijn praktisch onbeperkt met het RAL kleuren-systeem

Het RAL-kleursysteem, een internationaal erkende norm voor kleurdefinities, omvat ongeveer 215 officieel vastgestelde tinten. Deze tinten zijn zorgvuldig geselecteerd en gestandaardiseerd om een consistente toepassing in diverse sectoren te garanderen. Elk van deze kleuren heeft een uniek nummer, waardoor exacte kleurmatching mogelijk is, essentieel voor industrieel ontwerp, bouw, en meer. Naast deze vastgestelde reeks, biedt het systeem de flexibiliteit voor specifieke aanpassingen, waardoor het mogelijk is om aangepaste kleuren te creëren die buiten de standaard selectie vallen.

Bij de keuze van kleuren voor gietvloeren wordt vaak een conservatieve aanpak gehanteerd. Veelal prevaleren neutrale tinten zoals grijs en wit, die bekend staan om hun vermogen om ruimtes een open en luchtig gevoel te geven. Deze kleuren zijn favoriet vanwege hun tijdloze aantrekkingskracht en veelzijdigheid, waardoor ze in vrijwel elk interieurontwerp passen. Crèmetinten zijn eveneens populair; ze bieden een warmere optie dan wit en zijn uitermate geschikt voor het creëren van een gezellige en uitnodigende atmosfeer. De keuze voor deze neutrale paletten weerspiegelt een voorkeur voor subtiele elegantie en een streven naar een visueel rustgevende omgeving.

Welke gietvloer kleuren kiezen

Welke kleuren kiest u voor uw vloeren? Dat hangt uiteraard op de eerste plaats af van smaak. Belangrijk is dat het combineert met uw interieur. Daarin kunt u bijvoorbeeld rekening houden met de kleur van de muren maar voor vloeren is het vooral belangrijk dat het past bij de stijl van bijvoorbeeld de meubelen die op de vloer geplaatst worden. Een lichtere kleur gietvloer past over het algemeen beter bij de meer uitgesproken (kleuren) meubelen en accessoires dan een donkere vloer. Ook de overgang van vloer naar vloer speelt een belangrijke rol bij het maken van de juiste “kleur” keuze.

Veelvoorkomende gietvloer kleuren

Een gietvloer is eigenlijk in nagenoeg alle kleuren te maken maar uiteraard zijn er gangbare trendy kleuren die het meest voorkomen.
Voor het kleuren van de gietvloer wordt in de meeste gevallen het RAL kleursysteem toegepast.

De keuze van de kleur ligt daarom dan ook volledig in uw eigen handen. Niettemin zijn er enkele veelvoorkomende vloercoatingkleuren die de revue passeren: Zilvergrijs (RAL 7001), Kiezelgrijs (RAL 7032), Lichtgrijs (RAL 7035), Agaatgrijs (RAL 7038) en Venstergrijs (RAL 7040). Deze neutrale tinten zijn zo gekozen dat ze de vloer niet overheersen in een ruimte. Ze weerspiegelen op een effectieve manier licht en tonen vuil het minst zichtbaar.

Wat voor effect heeft UV-straling op de kleur?

UV-straling heeft enigszins invloed op de kleurintegriteit van een epoxy coating. In vergelijking verliest een epoxy coating sneller zijn kleur onder invloed van UV-licht. Daarentegen ondervindt een PU-coating geen problemen door blootstelling aan zonlicht. Daarom is het raadzaam om geen epoxycoating te gebruiken in ruimtes met veel daglicht. Het is belangrijk te realiseren dat een epoxycoating altijd enigszins van kleur zal veranderen, ongeacht het merk.

Troffelvloer Tilburg

Neem direct contact op:

Jules Verneweg 21-04
5015 BE Tilburg
T: 0031 – (0)13 5811819
F: 0031 – (0)13 5811891
info@newbrandgietvloeren.nl