Gietvloer of tegels

Gietvloer of tegels?

Voor ons is die keuze snel gemaakt. Maar daarmee heeft u wellicht uw keuze nog niet helder.

Het verschil tussen tegels en een gietvloer is groot als het gaat om uiteenlopende eigenschappen. En toch is het een van de meest voorkomende afwegingen, te kiezen tussen gietvloer of tegels. Tegels zijn afhankelijk van merk, fabricaat, hardheid etc in een aantal gevallen net wat voordeliger. Maar tegels zijn ten opzichte van een gietvloer minder duurzaam.

Gietvloer

– Duurzaam
– Makkelijk schoon te houden
– Geen voegen
– Moderne uitstraling in gewenste kleur
– Naadloos
– Zeer sterk

Tegelvloer

– Veel designs
– Verschillende kleuren voegen mogelijk
– Vuil hoopt snel op in voegen
– Tegels zijn minder stootvast
– Tegels zijn doorgaans slijtvast

Gietvloer vs tegels?

Een PU gietvloer heeft een dempende werking. Meer dan tegels waarbij het uiteraard ook afhankelijk is van het soort tegel u zou kiezen.
De tegelvloer zal minder makkelijk schoon te houden zijn en met name de voegen zijn ware vuil-verzamelaars. Uiteraard zal echter ook de gietvloer onderhouden moeten worden. Het grootste voordeel van een gietvloer is dat deze naadloos toegepast kan worden. Zo kunt u de vloeren van ruimte naar ruimte laten doorlopen. Uiteraard kunt u er voor kiezen om verschillende kleuren toe te passen.

Een reden waarom een gietvloer logisch gezien, steeds populairder wordt is dat de gietvloer. (Met name PU) zelfs zonder vloerverwarming fijn aanvoeld. Daarmee is een gietvloer ook prachtig en prima toepasbaar in een slaapkamer.

Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer