Gietvloer vloerverwarming

Vloerverwarming en gietvloeren, een goede combinatie?

We kennen allemaal de verhalen wel. Een vloerverwarming die niet goed is aangesloten of gaat lekken. Heel de vloer eruit. Wat een drama. Helaas kunnen we uw mogelijk angst voor zo’n scenario niet wegnemen. Wel vertellen we u in volledigheid en eerlijk over de combinatie van een gietvloer met vloerverwarming. Het zal u verrassen wat er mogelijk is. Een betere combinatie is er namelijk niet! Meteen een aantal voordelen op een rijtje.

Gietvloer verwarming

– Perfecte warmtegeleiding
– Meer/snellere warmte opbrengst
– Duurzaam
– Makkelijk schoon te houden
– Minimale werking van warmte op de vloer
– Moderne uitstraling in gewenste kleur
– Naadloos
– Zeer sterk

Gietvloer vs tegels?

Tegels zijn zoals gezegd vaak de eerste keuze waar men over nadenkt. Zeker in combinatie met vloerverwarming lijkt het een logische keuze.
Echter zoals uitgelegd, is de beste combinatie vanwege de geleiding van de warmte, de PU gietvloer.

Een PU gietvloer heeft een dempende werking. Meer dan tegels waarbij het uiteraard ook afhankelijk is van het soort tegel u zou kiezen.
De tegelvloer zal minder makkelijk schoon te houden zijn en met name de voegen zijn ware vuil-verzamelaars. Uiteraard zal echter ook de gietvloer onderhouden moeten worden. Het grootste voordeel van een gietvloer is dat deze naadloos toegepast kan worden. Zo kunt u de vloeren van ruimte naar ruimte laten doorlopen. Uiteraard kunt u er voor kiezen om verschillende kleuren toe te passen.

Een reden waarom een gietvloer logisch gezien, steeds populairder wordt is dat de gietvloer. (Met name PU) zelfs zonder vloerverwarming fijn aanvoeld. Daarmee is een gietvloer ook prachtig en prima toepasbaar in een slaapkamer.

Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer