Kosten gietvloer

Gietvloer kosten?


Een gietvloer aanschaffen begint met een zoektocht naar een gietvloer bedrijf. Maar wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden? En wat gaat een gietvloer kosten?

Invloed aantal m2 op gietvloer kosten

Ten eerste is het aantal m2 meters aan vloeroppervlakte van invloed op de prijs. Ook de verschillende ruimtes kunnen van invloed zijn op de kosten. Keuzes voor afwerking en of de ruimtes in elkaar moeten overlopen hebben mogelijk ook invloed op de totale kosten. Zo zijn er verschillende factoren de de prijs van een gietvloer bepalen. Ook wanneer we bijvoorbeeld rekening moeten houden dat de gietvloer over gaat in een ander type vloer bekijken we hoe we deze kunnen aanhechten ofwel een mooie overgang kunnen maken. Nog specifieker is het wanneer vloerroosters of andere uitsparingen in de gietvloer nodig heeft. Voor het gewenste resultaat, dienen we daarom overal rekening mee te houden. Samen met u bekijken we wat de beste aanpak is en heeft u vooraf een maximaal budget in gedachte, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Keuze vloersystemen bieden verschillende mogelijkheden

New Brand Gietvloeren kiest er voor om geen m2 prijs schema’s te communiceren omdat een goed resultaat simpelweg niet haalbaar is op calculatie van slechts de m2 prijs. Toepassingsgericht en naar wens van de klant wordt een voorstel opgesteld die dan ook aansluit bij wat u voor ogen heeft. Uiteraard doen we dit per vloer en zo is voor u inzichtelijk wat het per oppervlakte en ruimte gaat kosten. Voor welk vloersysteem gekozen wordt bepaald deels ook de prijs. Echter zijn er wel logische keuzes te maken. Zo is PU meer geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer dan de hardere Epoxy gietvloer.

Het aanbrengen van de giervloer

Bij het aanbrengen van de gietvloer komen we verschillende situaties tegen. De ondervloer, de ruimte zelf en de toepasbaarheid. Omdat we toepassingsgericht vloeren maken willen we een duidelijk beeld krijgen van de situatie. De bestaande ondervloer is daarbij belangrijk. Is er de noodzaak of wens om de vloer bijvoorbeeld anti-slip te maken? Dan wordt er bekeken hoe we dit het beste kunnen realiseren.

Graag adviseren we u gericht, zodat u een gietvloer aanschaft die ook echt volledig aan uw wensen voldoet.
Vraag daarom, vandaag nog een offerte aan of neem contact met ons op.

Om toch een idee te geven m.b.t. de gietvloer kosten

Coatingvloer meest voordelig gietvloer


Een coating-vloer is de meest voordelige gietvloer in zijn soort.
Met een m2 prijs van circa € 15,- tot € 20,- per m2.

Epoxy-vloer kosten


Een Epoxy-vloer kost € 70 tot € 110,- per m2.
De PU vloeren  zijn +/- € 10,- per m2 duurder dan de Epoxy vloeren.

Prijs bepalende factoren

 • m2
 • Type vloersysteem
 • Afwerking

Voor een prijs op maat voor uw bedrijfsvloer kunt u eveneens een offerte aanvragen.

Materiaal / Eigenschappen:

 • Vloeistofdicht
 • Licht tot zwaar belastbaar (Afhankelijk van systeem)
 • Naadloos en poriënvrij
 • Hygiënisch
 • Antislip tot R 13 mogelijk
 • Leverbaar in diverse kleuren en designs
 • Zeer slijtvast
 • Oplosmiddelvrij
 • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en gemakkelijk te reinigen

Speciale bedrijfsvloeren

De ESD-vloer biedt gebruiksgemak in laboratoria, operatiekamers en magazijnen door de antistatische afwerking. Neem geen enkel risico en voorkom voedselveiligheidsgevaren met de HACCP-vloer.

Veelgestelde Vragen over Gietvloeren

Hoeveel kost een gietvloer?

De kosten voor een gietvloer variëren afhankelijk van factoren zoals het type gietvloer, de oppervlakte, en de staat van de ondergrond. Prijzen voor onze gietvloeren beginnen bij €24 en kunnen oplopen tot €97 per vierkante meter.

Hoe bereken ik de prijs van mijn gietvloer?

Op deze pagina vindt u actuele prijzen voor gietvloeren per vierkante meter. Met behulp van de tabellen krijgt u een indicatie van uw kosten, afhankelijk van de grootte van uw ruimte en het gekozen type gietvloer.

Waarom verschillen de prijzen van gietvloeren per vierkante meter?

De prijs per vierkante meter kan variëren door factoren als de totale afgenomen oppervlakte en het type materiaal. Grote oppervlaktes leveren korting op en de materiaalkosten verschillen per vloertype.

Zijn de kosten van een gietvloer fiscaal aftrekbaar?

Ja, als u uw hypotheek verhoogt om een gietvloer te financieren, dan is de rente van deze verhoging fiscaal aftrekbaar. Ook de eenmalige kosten voor het verhogen van uw hypotheek zijn aftrekbaar bij uw belastingaangifte.

Wanneer kan ik een offerte verwachten?

U kunt online een offerte aanvragen. We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren met een gepersonaliseerd voorstel.

Waar kan ik een kostenindicatie voor mijn gietvloer krijgen?

Na het aanvragen van een offerte bereiden wij een prijsopgave voor. We raden een bezoek aan onze showroom aan voor een beter beeld van onze gietvloertypen.

Kan ik korting krijgen op een gietvloer?

Ja, zeker! Aanzienlijke kortingen zijn mogelijk wanneer u meerdere ruimtes van een gietvloer voorziet of samen met uw buren een offerte aanvraagt.

Is een gietvloer duurder dan andere vloertypen?

Ja, een gietvloer kan in eerste instantie duurder lijken dan doe-het-zelf opties zoals tapijt, maar biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding vergeleken met professioneel geïnstalleerde vloeren.

Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer