PVC vloer Breda

PVC vloer voor uw huis of appartement in Breda

Met onze showroom gevestigd in Tilburg, heeft New Brand zich stevig verankerd als een bekende naam in de regio. Onze uitgebreide expertise op het gebied van kunststofvloeren, ruime voorraad aan materialen en garanties op kwaliteit vormen de voornaamste beweegredenen voor de meerderheid van onze klanten om voor ons te kiezen. Binnen ons assortiment mag de geliefde PVC-vloer zeker niet ontbreken. New Brand is actief bezig met de installatie van steeds meer PVC-vloeren van gerenommeerde merken zoals VIVA Floors en One Flor Europe. Ons aanbevolen advies gaat steevast uit naar het laten leggen van een PVC-lijmvloer door vakmensen. Niettemin bieden wij ook PVC-vloeren met klik-systeem aan voor wie dat wenst.

Wat is PVC?

Polyvinylchloride, afgekort als PVC, is een van de meest wijdverbreide synthetische polymeren. Het komt in allerlei facetten van ons alledaagse leven voor en is onmisbaar geworden. Van verpakkingsmaterialen tot consumentenelektronica, en van lunchtrommels tot raamkozijnen, PVC vindt zijn toepassing in een breed scala aan materialen en voorwerpen die ons omringen. Op voorwaarde dat het op verantwoorde wijze wordt geproduceerd, toont PVC zich als een duurzaam en onschadelijk materiaal voor zowel mens als dier. Bovendien kan PVC in de meeste gevallen aan het einde van zijn levensduur volledig gerecycled worden. In tegenstelling tot veel andere synthetische polymeren waar de duurzaamheid vooral wordt bepaald door de lange levensduur, is PVC een relatief milieuvriendelijke keuze voor vloermaterialen. Dit zet het af tegen andere gangbare vloerbedekkingen en bouwmaterialen.

In tegenstelling tot het algemene begrip, bestaat PVC inderdaad uit twee basisgrondstoffen die rechtstreeks uit de natuur worden gehaald: aardolie en zout. PVC valt onder de categorie thermoplasten. Deze eigenschap betekent dat PVC bij verhitting kan worden gevormd en geherstructureerd. Na afkoeling keert het materiaal terug naar zijn oorspronkelijke vaste vorm.

 

 

Eigenschappen PVC:

 • Licht van gewicht
 • Vlamdovend
 • Slijtvast
 • Duurzaam

PVC vloer vakkundig laten leggen in Breda

We werken zeker als het gaat om PVC vloeren Breda. Graag in de eigen regio. Onze eigen regio betekend voor u de beste prijs die u kunt krijgen. Want de afstanden zijn kort en we hebben minder logistiek ongemak. Daarom bieden we voor regio Tilburg op alle VIVA Floors Tilburg PVC vloeren een prijsgarantie.

Een vloer van PVC is duurzaam en stil

De monteren of wel leggen is vergelijkbaar met laminaat en de duurzaamheid is natuurlijk geweldig! PVC is net zo duurzaam als het sterkste vinyl. Net als een gietvloer is een PVC vloer ook geschikt voor vloerverwarming. PVC-vloeren zijn bovendien stil (sterk gedempt) en volledig waterdicht.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat wij als specialisten met vertrouwen en overtuiging PVC vloeren aanbieden. Zoals u van onze gietvloeren mag verwachten, bieden wij ook onze professioneel geplaatste premium kwaliteit PVC vloeren aan.

Prachtige designs

PVC vloeren zijn er in alle soorten en maten. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende designs. Zo kunt u kiezen voor een vloer die als twee druppels lijkt op een echte houten vloer of wellicht kiest u juist voor een moderne strakke vloer?

PVC vloeren Tilburg, waar mag de vloer komen?

Doordat een PVC vloer waterbestendig is, is hij nagenoeg te gebruiken in iedere ruimte. Een PVC vloer kent echter niet de hardheid van een gietvloer en daarom is deze voornamelijk geschikt voor woonruimten, slaapkamers e.a. leefruimten.

Een PVC vloer heeft enkel voordelen

 • Vlekken trekken niet in
 • Zeer veelzijdig (in allerlei designs en variaties leverbaar)
 • Geschikt voor vochtige/natte ruimtes
 • Slijtvast
 • Zijn ze kras- en stootbestendig
 • Geluiddempend
 • Voelt comfortabel aan
 • Laat warmte vloerverwarming goed door
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvrij

|

De nadelen van PVC vloeren

Gelukkig kunnen we hier heel beknopt over zijn, aangezien er eigenlijk geen nadelen zijn. Als we echter toch een minpunt zouden moeten noemen, kunnen we opmerken dat, hoe realistisch de houtlook van PVC ook is, het geen echt hout is. Maar dit wordt ook weerspiegeld in de prijs van PVC-vloeren. U zult na verloop van tijd niet meer verrast zijn door het aantal mensen dat aanvankelijk denkt dat u een prachtige massief houten vloer hebt 😉

Wat kosten PVC vloeren?

Een PVC vloer (inclusief, egaliseren, lijm en plaatsen) is verkrijgbaar vanaf 59,- per m2.
Bij ons zijn er geen nare financiële verrassingen en vraagt u een offerte aan dan heeft u snel duidelijkheid m.b.t. de kosten voor uw PVC vloer.

Afbouw garantie gietvloeren
ABP