Voordelen van een PU vloer

New Brand Gietvloeren levert professioneel maatwerk door heel Nederland en Europa. Voor particulieren werken we voornamelijk in onze provincie Noord Brabant en in het bijzonder regio Tilburg. Maar ook buiten de provincie hebben we al meerdere mooie projecten mogen aannemen. New Brand gietvloeren maakt alle soorten gietvloeren. Ieder type heeft zijn specifieke eigenschappen.

Onder het uitgebreide assortiment vallen onder andere gietvloeren opgebouwd uit epoxy of polyurethaan (PU). Een PU vloer is erg elastisch en kan geleverd worden in drie hardheden: zacht welke veel demping geeft, middel welke veelal wordt toegepast binnen scholen en kantoren en een industriële variant welke perfect bestand is tegen zwaar rollend of heftruckverkeer. Daarnaast zijn er diverse varianten leverbaar op het gebied van chemische resistentie en kleurvastheid.

De eigenschappen van een PU gietvloer

Naast de hardheid biedt een PU vloer vele andere voordelen. Zo is een PU vloer altijd vloeistofdicht, hygiënisch, slijtvast, antislip instelbaar, oplosmiddelvrij en stofvrij. Anders dan de Epoxy gietvloer voelt in gebruik de PU vloer wat zachter aan, biedt het ook net wat meer demping omdat PU wat meer flexibel is dan de hardere Epoxy gietvloer.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een moderne naadloze vloer welke eenvoudig te reinigen is dan biedt een PU vloer dus vele mogelijkheden. Informeer vrijblijvend voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte.

Vloeistofdicht

Een PU gietvloer is vloeistofdicht en daarom geschikt voor zowel droge als natte ruimtes. En ook wanneer er eens wat over de vloer gaat, dan is er geen enkel risico voor de vloer. Vocht zal niet intrekken in de vloer.

Hygiënisch

Natuurlijk maakt de vloer zichzelf niet schoon maar een PU vloer is wel erg makkelijk en snel schoon te maken en schoon te houden. Een gietvloer is namelijk volledig gesloten. Er kan dus geen vuil of stof in de vloer intrekken. Bovendien hecht vuil niet makkelijk aan de vloer dus het afnemen van de vloer is eenvoudig en snel te doen.

Naadloos

Een van de belangrijke eigenschappen waarom mensen kiezen voor een gietvloer is dat de vloer naadloos wordt aangebracht. Zelfs wanneer er meerdere vertrekken zijn kan de vloer zonder naden doorlopen.

Stootvast

Alles kan kapot en zo ook een gietvloer maar dan moet je er echt je best voor doen. De PU gietvloer kan namelijk behoorlijk goed tegen een stootje.

Comfortabel

We horen het vaak van klanten. Een PU vloer voelt prettig aan en dat in tegenstelling tot de stevige eigenschappen van een gietvloer, is een mooie eigenschap. Zeker wanneer u een PU gietvloer laat maken in uw slaapkamer of woonruimte.

Sterk

Eigenlijk was dat al duidelijk met de stootvastheid van de PU vloer. Iedere gietvloer is sterk en daarom gaan ze ook lang mee.

Geluiddempende werking

Erg prettig is de eigenschap van kunsstof, dat het trillingen absorbeert en dus ook geluid. Zeker wanneer u op een bovenverdieping of in een apartementencomplex een PU vloer laat aanbrengen, is het prettig voor de mensen om u heen. Een geluiddempende werking brengt bovendien altijd extra rust in uw woning.

Geschikt voor vloerverwarming

Een PU vloer kan voorzien worden van een vloerverwarming maar bijzondere eigenschap is dat de PU vloer warmte vast houd. Een PU vloer zal daarom mits de ruimte verwarmd wordt, altijd warm aan voelen. Heerlijk wanneer je op blote voeten rondloopt.

Giervloer kantoor

Voordelen van een PU vloer op een rijtje

  • Vloeistofdicht
  • Hygienisch
  • Naadloos
  • Stootvast
  • Comfortabel
  • Sterk
  • Geluiddempende werking
  • Geschikt voor vloerverwarming
Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer