Wat is een gietvloer

Wat is een gietvloer? Eenvoudig uitgelegd is een gietvloer een vloer gemaakt van een kunststof bestaande uit Epoxy of PU.

Epoxy harsen zijn polymeren, die samengesteld worden als vloeistoffen en omgezet worden in vaste vorm door middel van een chemische reactie. Een op epoxy gebaseerde polymeerhars is mechanisch zeer sterk, (Epoxy heeft namelijk een druk- en treksterkte die twee keer groter is dan die van beton) bestand tegen chemicaliën (in de vaste/harde vorm) en heeft een zeer groot hechtings-vermogen tijdens de overgang van vloeibare naar vaste vorm. Deze eigenschappen, in combinatie met de variëteit aan basisstoffen waaruit een epoxy kan worden samengesteld maakt dit product zeer veelzijdig.

Epoxy is dus een thermo-hardende kunststof welke in vloeibare vorm wordt aangebracht en vervolgens hard wordt. Een gietvloer wordt altijd aangebracht op een ondervloer. Een gietvloer kan ook beton als onderdeel van het vloer-systeem hebben. Ook kiezels, vlokken en andere materialen kunnen verwerkt worden in de Epoxy hars.

PU ofwel Polyurethaan, is net zoals Epoxy een hars welke in vloeibare vorm wordt aangebracht en door een chemische reactie uit hard. Een PU vloer heeft als bijzondere eigenschap dat het licht elastisch blijft waardoor de vloer een dempende eigenschap krijgt en prettig aanvoelt.

Afbouw garantie gietvloeren
Arturo
Fleurit
ABP
Cem colori gietvloer